Tuesday, April 26, 2011

sesuatu yg x ku sangka...

Cerita 1
Beberapa hari yg lalu... Ibu ada cite kt aku yg 1 kmlgn tlh b'laku kt kawasan yg b'hampiran dgn k'diamanku..
 Sorg pemuda maut akibat kmlgn jln rya yg m'yebabkan motor yg d'tunggangnya hancur dan m'akibatkn k'matiannya. Motornya b'tembung dgn kereta yg d'pandu oleh sorg gadis yg bru saje m'p'oleh lesen P. Dan gadis tu d'khabarkn b'ada dlm keadaan trauma dan m'racau2...

Cerita 2
Hari nie ketika aku dan Aini (bkn name sbnr) lunch di KFC slps kls bahasa Inggeris....
 Aku pelik sgt bila msuk dlm KFC 2 coz someone was missing... Bru aku perasan, abg yg slalu lap cermin n tlg buka kn pintu utk aku x hari nie.. Dlm otak aku nie juz pikir yg dia mybe d'tugaskn d'dapur... Lps Aini order mknan n blah ke tingkat ats utk m'cari tmpt duduk.. Aku pun terus order mknan utk lunch hari nie... Aku sempat tanye kt akak cashier 2... 
"Kak, abg yg slalu buka pintu 2 x ke?" 
"Dia da x keje kt sini da"
 Aku juz angguk tnda phm...

 Smpai d'ats....
 "Asl ko lmbt sgt?" Tnye Aini.
 "Aku borak dgn akak cashier jap."
 "Oooo."
 "Wei,ko ade dgr cite psl accident kt ......"
 "Ade. Mak aku ckp bdk yg naik motor meninggal."
 "Mmg ar. Ko ingat x abg yg slalu buka pintu utk kite 2?"
 "Ingt ar. Akak cashier 2 ckp die da x keje kt sini. Apa kene mengena accident 2 dgn abg pintu 2?"
 "Ko nie, 2 pun x taw. Abg 2 lah yg accident."
 

T'kejut gile aku bile Aini bgtaw aku... Siapa sangka org yg slalu buka kn pintu utk kitorg 2 da meninggal dunia.. Sebak plak rase... Sedih pun ade.... 

Cerita 3
 "Bu, ingt x bdk yg ibu ckp meninggal sbab kene lggr kereta 2?"
 "Nape?"
"Kwn angh ckp en, die 2 Abg KFC yg slalu buka kn pintu utk kitorg 2 yg meninggal."
 "Ntah lah gah, ade org ckp bdk perempuan yg meninggal. Bdk laki 2 yg bwk kereta. Mcm2 versi, ibu pun x taw mane yg btol. Yg pasti yg meninggal 2 keje kt KFC."

 Aku lg ar konfius. Ko byg kn klo yg meninggal 2 bdk perempuan, mane abg 2?
Konfius. Kepale otak aku nie td ingat kn abg 2 yg meninggal.. Siapa yg meninggal nie? Tak pe ar.. Yg penting kite doakn si mati berada dlm klgn org2 yg b'iman.. Amin...

1 comment:

  1. bhahahhah . amiiin . aku pun kompius jadinye .

    ReplyDelete